FrieslandCampina zvýšila v Grécku zásoby, najmä dojčenskej výživy

Holandská spoločnosť FrieslandCampina, ktorá je jedným z najväčších výrobcov mliečnych produktov v Európe, zvýšila v Grécku svoje zásoby kondenzovaného mlieka a výživy pre dojčatá pre prípad, že ľudia si ich začnú nakupovať do zásoby. Oznámil to dnes hovorca firmy Jan-Willem ter Avest. Informovala o tom agentúra Reuters.
Vedenie holandskej firmy zároveň vyplatilo minulý týždeň 450 zamestnancom svojej gréckej divízie mzdy v predstihu.
„Máme väčšie zásoby dojčenskej výživy a kondenzovaného mlieka,“ povedal Jan-Willem ter Avest. „Prijali sme toto rozhodnutie, aby sme zabezpečili dodávky spotrebiteľom, pretože očakávame, že ľudia ich možno budú chcieť nakúpiť viac, do zásoby.“
Grécko už zatvorilo banky, zaviedlo kapitálové kontroly a limity na výbery z bankomatov, pred ktorými sa už cez víkend vytvárali rady.
FrieslandCampina s ročnými tržbami vyše 11 miliárd eur patrí medzi päť najväčších mliekarenských firiem na svete. V Grécku pôsobí už od roku 1929 pod značkou NoyNoy, ktorá má najväčší podiel na tamojšom trhu.
Grécko delí už len krok od vyhlásenia platobnej neschopnosti, čo môže viesť k odchodu krajiny z eurozóny. Po prípadnom návrate k pôvodnej mene – drachme, dôjde k jej devalvácii a zvýšeniu cien spotrebiteľských produktov, a to vrátane mlieka a dojčenskej výživy.

Súvisiace články

Aktuálne správy