Banka UniCredit je spokojná s podnikaním v Rusku

Banka v Rusku získava trhový podiel, keďže iné spoločnosti ruský trh opúšťajú

Spoločnosť UniCredit teší vývoj podnikania jej ruskej divízie. Banka získava trhový podiel, keďže iné spoločnosti ruský trh opúšťajú. V stredu to vyhlásil Gianni Franco Papa, nový šéf firemného a investičného bankovníctva spoločnosti UniCredit. "Naša ruská divízia nám naďalej dáva dôvod na veľkú spokojnosť,“ povedal Papa.

 

UniCredit v Rusku pôsobí od roku 1989 a jej ruská divízia je v rámci krajiny na desiatej priečke z pohľadu celkových aktív v krajine. "Fakt, že niektoré iné banky opúšťajú krajinu, prípadne zmierňujú rozsah podnikania, nám dáva priestor na expanziu,“ vyhlásil Papa.

EÚ by však do dvoch týždňov mala rozhodnúť o tom, či rozšíri ekonomické sankcie voči Rusku. Tie uplatňuje vzhľadom na ruskú anexiu Krymu v roku 2014. Taliansky premiér Matteo Renzi sa v stredu stretol s ruským prezidentom Vladimirom Putinom a pochválil "tradičné priateľstvo Ruska a Talianska“. V súvislosti s Ukrajinou však hovoril o "rozdeľujúcom elemente".

Spoločnosť UniCredit pôsobí aj na Slovensku. UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a. s. pobočka zahraničnej banky vznikla 1. decembra 2013. Na slovenskom trhu však banka pôsobí od júla 1990, odvtedy prešla viacerými zmenami názvov a vlastníckou štruktúrou. Predstavenstvo skupiny UniCredit schválilo projekt zlúčenia dcérskych spoločností v Českej republike a na Slovensku do jednej cezhraničnej banky 13. novembra 2012.

Súvisiace články

Aktuálne správy