Ceny ropy pokračujú v raste, cena Brentu prekonala 65 USD/barel

Ceny ropy dnes pokračovali v raste, pričom cena Brentu prekonala hranicu 65 USD a cena americkej ropy WTI sa priblížila k úrovni 61 USD za barel (159 litrov). Dôvodom bola informácia Amerického ropného inštitútu (API), že zásoby ropy v Spojených štátoch výrazne klesli. Informovala o tom agentúra Reuters.
API, ktorý zverejnil svoju správu o stave ropných rezerv za minulý týždeň, uviedol, že podľa jeho odhadov ropné zásoby v USA klesli v týždni končiacom sa 5. júna o 6,7 milióna barelov. To je približne štvornásobne vyšší objem, než odhadovali analytici. Tí predpokladali, že zásoby ropy klesli o 1,7 milióna barelov. Trhy teraz čakajú na informácie amerického ministerstva energetiky, ktorý údaje o ropných zásobách v USA zverejní dnes.
Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v júli vzrástla do 5.28 h SELČ o 44 centov na 65,32 USD (58,07 eura) za barel po tom, ako na záver utorkového obchodovania (9. 6.) zaznamenala rast o 2,19 USD. Bol to najvýraznejší rast ceny Brentu v priebehu obchodovania od 29. mája.
Cena americkej ľahkej ropy WTI sa zvýšila o 72 centov na 60,86 USD/barel. V utorok vzrástla o 2 USD a obchodovanie uzatvorila na úrovni 60,14 USD za barel.

Súvisiace články

Aktuálne správy