Lajčák rokoval o novej investícii na východe Slovenska

Nové pracovné miesta plánuje na východné Slovensko priniesť brazílska firma Embraco, ktorá je už dnes najväčším zamestnávateľom v regióne dolného Spiša

Brazílska firma Embraco plánuje rozšíriť svoje investície na východnom Slovensku. V Košiciach totiž plánujú vybudovať Centrum zdieľaných služieb, v ktorom by mali nájsť prácu odborníci z oblastí financií a riadenia ľudských zdrojov. Firma plánuje na Spiši investovať päť miliónov eur a pribudnúť by tu malo 120 nových pracovných miest. Práve to bolo témou utorkového stretnutia ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslava Lajčáka s generálnym riaditeľom slovenskej pobočky brazílskej firmy Embraco – Slovakia Norbertom Brathom. Agentúru SITA o tom informoval tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR (MZVaEZ SR).

Šéf rezortu diplomacie s brazílskym investorom prediskutovali aktivity spoločnosti vedúce k uskutočneniu novej investície. Už dnes je táto spoločnosť najväčším zamestnávateľom v regióne dolného Spiša s viac ako 2 400 zamestnancami. Firma Embraco Slovakia má ťažisko svojej činnosti v produkcii kompresorov pre komerčné chladenie a vo výrobe kondenzačných jednotiek s veľmi nízkou spotrebou energie, vrátane vlastných vývojových a výskumných dielní. Teraz svoju činnosť rozširuje aj do segmentu služieb, informuje ďalej tlačový odbor MZVaEZ. „Minister Lajčák zdôraznil, že vníma túto investíciu pozitívne, keďže je určená na moderné centrum, čo je v súlade so zámerom vlády smerovať investície prednostne do oblasti vzdelanostnej ekonomiky a hi-tech odvetví s vyššou pridanou hodnotou. Získavanie zahraničných investícií a podpora rozvoja podnikateľských aktivít zahraničných spoločností na Slovensku patrí medzi priority MZVaEZ SR v rámci úloh, ktoré plní na poli ekonomickej diplomacie,“ informoval rezort diplomacie.

Súvisiace články

Aktuálne správy