S brazílskym investorom o investíciách na východnom Slovensku

Podpredseda vlády a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Miroslav Lajčák prijal dnes v Bratislave generálneho riaditeľa slovenskej pobočky brazílskej firmy Embraco – Slovakia Norberta Bratha. Stretnutie sa uskutočnilo v súvislosti s marcovou návštevou ministra M. Lajčáka v Brazílii, kde spoločnosť Embraco vtedy oznámila zámer rozšíriť svoje investície na východnom Slovensku.
Minister M. Lajčák a generálny riaditeľ N. Brath prediskutovali aktivity spoločnosti smerom k naplneniu tohto cieľa, v rámci ktorého Embraco Slovakia investuje na Spiši 5 miliónov eur so zámerom vytvoriť 120 nových pracovných miest. Už dnes je táto spoločnosť najväčším zamestnávateľom v regióne dolného Spiša s viac ako 2400 zamestnancami.
Nová investícia smeruje do vybudovania Centra zdieľaných služieb, ktoré by malo vyrásť v Košiciach a prácu by v ňom mali nájsť odborníci z oblasti financií a riadenia ľudských zdrojov.
Firma Embraco Slovakia má ťažisko svojej činnosti v produkcii kompresorov pre komerčné chladenie a vo výrobe kondenzačných jednotiek s veľmi nízkou spotrebou energie, vrátane vlastných vývojových a výskumných dielní. Teraz svoju činnosť rozširuje aj do segmentu služieb.
Minister M. Lajčák zdôraznil, že vníma túto investíciu pozitívne, keďže je určená na moderné centrum, čo je v súlade so zámerom vlády smerovať investície prednostne do oblasti vzdelanostnej ekonomiky a hi-tech odvetví s vyššou pridanou hodnotou. Získavanie zahraničných investícií a podpora rozvoja podnikateľských aktivít zahraničných spoločností na Slovensku patrí medzi priority MZVaEZ SR v rámci úloh, ktoré plní na poli ekonomickej diplomacie.
Fotografia zo stretnutia je dostupná na webe MZVaEZ SR: http://www.mzv.sk/servlet/content?MT=/App/WCM/main.nsf/vw_ByID/ID_EA7 419BDE7ECAA99C1257B4A002DA134_SK&OpenDocument=Y&LANG=SK&TG=BlankMaste r&URL=/App/WCM/Aktualit.nsf/(vw_ByID)/ID_D3ECAF35F827BCB6C1257E5F0057 D4CF Informáciu TASR dnes poskytol tlačový odbor MZVaEZ SR.

Súvisiace články

Aktuálne správy