Dolár oslabil oproti jenu aj voči euru

Svetové devízové trhy - euro, dolár, jen, česká koruna, poľský zlotý, maďarský forint

Správa „FINANCIE: Dolár oslabil oproti jenu aj voči euru“, rozšírená o informácie o vývoji na stredoeurópskom devízovom trhu v treťom odseku

LONDÝN 8. júna (SITA, Reuters) – Dolár v pondelok oslabil oproti jenu v reakcii na správy médií, podľa ktorých americkí predstavitelia nie sú spokojní s tým, že ich mena je silná. Dolár voči japonskej mene klesol o 0,3 % na 125,28 JPY/USD. Na správu o tom, že japonská ekonomika v období januára až marca vzrástla viac, ako sa pôvodne odhadovalo, však devízový trh v podstate nezareagoval.

Spoločná európska mena mierne stúpla, a to vďaka rastu výnosov z nemeckých dlhopisov a pomohla jej aj správa o lepšom vývoji priemyselnej produkcie v Nemecku, ako sa očakávalo. Euro si v porovnaní s predchádzajúcim obchodovacím dňom pripísalo 0,1 % a vzrástlo na 1,1130 USD/EUR.

Maďarský forint v pondelok oproti spoločnej európskej mene oslabil, ale kurz poľského zlotého sa nezmenil a česká koruna mierne stúpla. Forint do 12:45 SELČ klesol o 0,48 % na 314,050 HUF/EUR. Kurz zlotého sa nachádzal na uzatváracej hodnote predošlého obchodovacieho dňa, a to 4,158 PLN/EUR, koruna posilnila o 0,01 % na 27,427 CZK/EUR.

Súvisiace články

Aktuálne správy