Tržby spoločnosti Carrefour v prvom kvartáli rástli

Francúzska spoločnosť Carrefour zaznamenala v prvom kvartáli nárast upravených tržieb o 2,3 % na 21,005 mld. eur. Tieto výsledky navyše neberú do úvahy kalendárne vplyvy a taktiež vplyv cien pohonných látok. Vo Francúzsku spoločnosť zaznamenala nárast tržieb o 2,5 %, pričom sektor hypermarketov si pripísal rast o 2,1 %. Hypermarkety tvoria štvrtinu celkových tržieb. K nárastu tržieb spoločnosti pomohli trhy v Latinskej Amerike a domáci francúzsky trh.

Podľa odhadov by sa mali celoročné zisky pred zdanením a úrokmi pohybovať v intervale od 2,53 do 2,55 mld. eur. Pierre-Jean Sivignon, finančný riaditeľ spoločnosti Carrefour, označil celoročne odhady za „rozumné“. V minulom roku sa prevádzkový zisk spoločnosti dostal na 2,39 mld. eur.

Carrefour prevádzkuje po celom svete približne 10 800 obchodov v 33 krajinách a zamestnáva približne 381 tisíc zamestnancov. Na slovenský trh spoločnosť vstúpila v roku 2000. V súčasnosti pod značkou Carrefour prevádzkuje predajne v Bratislave, v Košiciach, v Trnave a v Žiline spoločnosť Retail Value Stores, a.s.

Súvisiace články

Aktuálne správy