Čistý zisk českej J&T Banky vzrástol minulý rok o 26 %

Objem aktív administrovaných slovenskou pobočkou J&T Banky dosiahol 1,74 mld. eur

J&T Banka dosiahla v minulom roku čistý zisk 1,34 mld. CZK. Ako ďalej vyplýva z auditovaných konsolidovaných výsledkov, v medziročnom porovnaní je to nárast o 26 %. Bilančná suma sa zvýšila o 21 % na 133,8 mld. CZK. Objem aktív administrovaných slovenskou pobočkou J&T Banky dosiahol 1,74 mld. eur, čo predstavuje 28-percentný medziročný nárast. Bilančná suma sa zvýšila celkovo o 11 % na 1,13 mld. eur. Objem vkladov klientov slovenskej J&T Banky ku koncu roka 2014 presiahol 914 mil. eur.

Bilančná suma českej banky sa zvýšila najmä vďaka nárastu objemu klientskych vkladov, ktorý sa zvýšil o štvrtinu na takmer 107 mld. CZK. Tento nárast a kapitálové zázemie umožnili J&T Banke rozvíjať aj úverové obchody. Pozitívne sa to prejavilo na 35-percentnom medziročnom raste úrokových výnosov, ktoré predstavovali 5,8 mld. CZK. Celkovo banka medziročne poskytla o 19 % väčší objem úverov, ktorý tak dosiahol 71,1 mld. CZK.

J&T Banka Bratislava je členom skupiny J&T. Zameriava sa na poskytovanie služieb privátneho a investičného bankovníctva od roku 2006. Spoločne s českou J&T Bankou, ruskou J&T Bank Zao, J&T Bank & Trust Corporation so sídlom na Barbadose, chorvátskou VABA Bankou a Poštovou bankou je súčasťou bankového a finančného holdingu J&T Finance Group SE.

(1 EUR = 27,378 CZK)

Súvisiace články

Aktuálne správy