Fed smeruje k zvýšeniu úrokových sadzieb

Vyplýva to zo zápisnice z marcového zasadania predstaviteľov amerického Federálneho rezervného systému (Fed). Predstavitelia americkej centrálnej banky zároveň pripúšťajú, že zo zahraničia plynú pre americkú ekonomiku riziká

Predstavitelia amerického Federálneho rezervného systému (Fed) pripúšťajú, že rizikami pre americkú ekonomiku sú vývoj v zahraničí a taktiež slabší úvod roka. Naďalej však veria v pevnosť zotavovania ekonomiky a pokračujú v príprave podkladov pre zvýšenie úrokových sadzieb neskôr v tomto roku. Vyplýva to zo zápisnice z marcového zasadania predstaviteľov Fedu zverejnenej v stredu. Zo záverov zasadnutia vyplýva, že sú otvorené dvere pre zvýšenie sadzieb v júni tohto roku. „Viacero účastníkov“ zasadnutia podľa zápisnice predpokladá, že nové ekonomické údaje podporia zvýšenie sadzieb v spomínanom mesiaci.

Účastníci zasadnutia konštatovali, že sa zlepšili podmienky na trhu práce. Takmer všetci poukázali na to, že existujú potenciálne riziká pre hospodársky rast, ktoré plynú z ekonomického a finančného vývoja v zahraničí. Mnoho z nich však považuje riziká pre výhľad ekonomického rastu a pre trh práce za takmer vyrovnané.

Súvisiace články

Aktuálne správy