ŽSR investujú do modernizácie IT infraštruktúry 28 mil. eur

Zákazku Železníc Slovenskej republiky na dodanie hardvéru pre rozvoj a modernizáciu jej IT infraštruktúry a poskytovanie služieb získala bratislavská firma Tempest. Podiel subdodávateľov ASBIS SK a ALEF Distribution SK na realizácii zmluvy by mal dosiahnuť 68 % - obaja majú dodať hardvérové komponenty

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) dajú za dodanie hardvéru a súvisiace služby pre rozvoj a modernizáciu svojej súčasnej IT infraštruktúry, vrátane zvýšenia úrovne jej bezpečnosti, za štyri roky 28,14 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty, resp. 33,77 mil. eur vrátane dane. Na základe výsledku verejnej súťaže zákazku zadali bratislavskej firme Tempest, a.s. spomedzi ponúk štyroch uchádzačov a s využitím elektronickej aukcie. Predpokladaná cena bola 28,79 mil. eur bez dane.

Subdodávatelia by na realizácii zmluvy mali mať podiel 68 % – firmy ASBIS SK, s. r. o. a ALEF Distribution SK, s. r. o. so sídlom v Bratislave s podielom po 34 % majú dodať hardvérové komponenty. Železničiari plánujú projekt financovať z vlastných zdrojov, kapitálových transferov, prípadne z peňazí Európskej únie a zo štátneho rozpočtu. Verejnú súťaž vyhlásili vlani v auguste.

Železnice Slovenskej republiky vznikli 1. januára 1993 a v Obchodnom registri SR sú zapísané od 31. decembra 1993 ako nástupca štátneho podniku. Na základe transformácie a reštrukturalizácie sa od 1. januára 2002 od ŽSR oddelila osobná a nákladná doprava. ŽSR majú základné imanie 800,17 mil. eur, spravujú a prevádzkujú železničnú infraštruktúru, vrátane 3 600 km tratí a staníc.

Súvisiace články

Aktuálne správy