Nezamestnanosť v Nemecku zostala na rekordnom minime

Februárová miera nezamestnanosti v krajine na úrovni 6,5 % je najnižšia od znovuzjednotenia krajiny v roku 1990.

Miera nezamestnanosti v Nemecku zostala vo februári na rekordnom minime 6,5 % už tretí mesiac v rade, čo posilnilo očakávania, že súkromná spotreba prispeje v tomto roku k rastu najväčšej európskej ekonomiky. Nezamestnanosť v krajine sa udržala na najnižšej úrovni od znovuzjednotenia krajiny v roku 1990. Decembrová miera nezamestnanosti bola podľa revidovaných údajov úradu práce na úrovni 6,5 %, pričom z predošlého odhadu vyplývalo, že dosiahla úroveň 6,6 %.

Počet ľudí bez práce v Nemecku v sledovanom mesiaci klesol o 20 tis. na sezónne upravených 2,812 milióna. Analytici, ktorých vo svojom prieskume oslovila agentúra Reuters očakávali, že počet nezamestnaných oslabí iba o 10 tisíc. Nemecká vláda už koncom januára uviedla, že v tomto roku očakáva rast ekonomiky o 1,5 %. Tempo rastu nemeckého hospodárstva by tak malo byť rovnaké ako v roku 2014.

V októbri minulého roka pritom nemecký vládny kabinet odhadoval, že si nemecká ekonomika v tomto roku pripíše iba 1,3 %. Vláda zároveň prognózovala, že počet zamestnaných ľudí v Nemecku dosiahne v tomto roku rekordnú hodnotu. Podľa vlády by malo mať prácu 42,8 mil. ľudí.

Súvisiace články

Aktuálne správy