A.Tsipras v Bruseli uviedol, že rešpektuje pravidlá EÚ, ale dohoda zatiaľ nie je

Grécky premiér Alexis Tsipras po dnešných stretnutiach s najvyššími lídrami EÚ v Bruseli uviedol, že je optimistický ohľadom nájdenia "vzájomne prijateľnej dohody a kompromisu" pre spoločnú budúcnosť Grécka s Európskou úniou.

Grécky premiér Alexis Tsipras po dnešných stretnutiach s najvyššími lídrami EÚ v Bruseli uviedol, že je optimistický ohľadom nájdenia „vzájomne prijateľnej dohody a kompromisu“ pre spoločnú budúcnosť Grécka s Európskou úniou.
Tsipras spolu s ministrom financií Janisom Varufakisom zavítali do Bruselu v rámci ich európskeho turné hľadania podpory pre odpustenie vysokého štátneho dlhu. Po rokovaní s predsedom Európskej komisie Jeanom-Claudom Junckerom, predsedom Európskej rady Donaldom Tuskom a predsedom Európskeho parlamentu Martinom Schulzom dvojica Tsipras – Varufakis odcestovala do Paríža, na stretnutie s francúzskym prezidentom Francoisom Hollandom a vo večerných hodinách Varufakisa vo Frankfurte nad Mohanom čaká rokovanie so šéfom Európskej centrálnej banky Mariom Draghim.
„Naším cieľom je zaistiť rešpekt zvrchovanej vôle gréckeho ľudu a jasný mandát získaný od našich ľudí. My zároveň rešpektujeme pravidlá EÚ,“ uviedol Tsipras po skončení stretnutia so Schulzom.
Grécky premiér s odkazom na otázku gréckeho dlhu spresnil, že jeho vláda chce „upraviť súčasný rámec pravidiel“ a nie ho rozbiť.
„Samozrejme, že nemáme ešte dohodu, ale sme na dobrej ceste nájsť životaschopnú dohodu,“ uviedol Tsipras pre médiá.

Súvisiace články

Aktuálne správy