Predaj áut v Nemecku sa v januári zvýšil

Podľa nemeckého Združenia automobilového priemyslu registrácie nových áut v krajine v januári vzrástli o zhruba 2 %

Nemecké Združenie automobilového priemyslu (VDA) informovalo, že registrácie nových áut v krajine v januári vzrástli o približne 2 %. Zdroj oboznámený s problematikou pre agentúru Reuters povedal, že minulý mesiac bolo v Nemecku zaregistrovaných celkovo zhruba 210 tis. vozidiel. Dodal, že známky oživenia dopytu, ktoré sa objavili v roku 2014, vo veľkej časti Európy pretrvávajú.

Tento týždeň zverejnené údaje o automobilovom odvetví ukázali, že v januári posilnil predaj áut v Španielsku o 27,5 % a vo Francúzsku o 5,9 %. Predaj nových automobilov v Taliansku sa minulý mesiac zvýšil o 10,9 %. „Európsky predaj áut smeruje k dobrému štartu,“ uviedli analytici poradenskej firmy Evercore ISI. „Sme presvedčení, že zlepšovanie spotrebiteľskej nálady v Európe a zlepšovanie disponibilných príjmov môže prospievať nielen európskemu predaju áut, ale aj ziskom a tým aj cenám akcií,“ konštatovali analytici Evercore ISI.

Počet registrácií áut v Európskej únii v minulom roku stúpol o 5,7 %. Trhu pomohli vládne stimuly, daňové úľavy a tiež to, že spotrebitelia sa preorientovali na lacnejšie značky. Trh sa tak vďaka tomu vrátil k rastu po šiestich rokoch poklesu predaja.

Súvisiace články

Aktuálne správy