Zamestnanosť v SR rástla rýchlejšie ako priemer eurozóny

V treťom štvrťroku 2014 zamestnanosť v rámci celej eurozóny medzikvartálne stúpla o 0,2 % a medziročne o 0,6 %. Na Slovensku sa počet zamestnancov medzikvartálne zvýšil o 0,3 % a medziročne o 1,4 %

Počet zamestnancov v eurozóne v treťom štvrťroku tohto roka podľa sezónne upravených údajov medzikvartálne vzrástol o 0,2 % a v rámci celej 28-člennej Európskej únie sa zvýšil o 0,3 %. Informoval o tom v piatok štatistický úrad EÚ Eurostat. Medziročne sa v eurozóne v treťom kvartáli počet zamestnancov zvýšil o 0,6 % a v celej EÚ o 0,9 %. Rast zamestnanosti na Slovensku sa v období júla až septembra medzikvartálne aj medziročne vyvíjal lepšie ako v rámci celej eurozóny. Na Slovensku totiž počet zamestnancov medzikvartálne stúpol o 0,3 % a oproti tretiemu štvrťroku minulého roka vzrástol o 1,4 %.

V rámci členských krajín EÚ, z ktorých boli údaje k dispozícii, zamestnanosť v treťom štvrťroku medzikvartálne vzrástla najviac v Grécku (1,7 %), Litve (1,5 %) a Portugalsku (1,4 %). Zamestnanosť sa znížila v Lotyšsku (-1,7 %), na Malte (-0,8 %), vo Fínsku (-0,3 %) a v Estónsku (-0,2 %).

V rámci eurozóny v treťom kvartáli tohto roka podľa sezónne upravených údajov bolo 148,2 mil. zamestnancov. V celej 28-člennej Európskej únie podľa odhadu štatistického úradu EÚ bolo v období júla až septembra 226,9 mil. zamestnancov.

Súvisiace články

Aktuálne správy