Rast ekonomiky USA mohol byť v 3. kvartáli vyšší

Odhady americkej vlády počítajú s tým, že ekonomika krajiny posilnila o 3,9 %. Hospodársky rast krajiny pritom mohol dosiahnuť minimálne 4,6 %. Výdavky v oblasti služieb boli totiž pravdepodobne vyššie, než prognózovala vláda.

Hospodársky rast USA bol v treťom kvartáli pravdepodobne výraznejší, než sa pôvodne predpokladalo. Vyplýva to z výsledkov štvrťročného prieskumu v oblasti služieb, ktoré v stredu zverejnilo americké ministerstvo obchodu. Výdavky v oblasti služieb boli totiž pravdepodobne vyššie než prognózovala vláda vo svojom odhade hospodárskeho rastu v treťom štvrťroku.

Odhady americkej vlády počítajú s tým, že ekonomika krajiny posilnila o 3,9 %. Hospodársky rast krajiny pritom mohol dosiahnuť minimálne 4,6 %. Americká ekonomika by v štvrtom kvartáli mala posilniť o približne 2,5 %. „Vyššie výdavky v oblasti služieb naznačujú, že hnacia sila v ekonomike je výraznejšia, než sa pôvodne zdalo. Napriek obavám v súvislosti s globálnym rastom naznačuje domáci dopyt solídny rast,“ povedal jeden z analytikov. Prieskum v oblasti služieb ukázal, že vláda podcenila výdavky na zdravotnú starostlivosť o približne 3,8 mld. USD.

(1 EUR = 1,2392 USD)

Súvisiace články

Aktuálne správy