Objem úverov talianskym firmám opäť klesol

Objem úverov, ktoré banky poskytli nefinančným firmám v Taliansku, sa v októbri v medziročnom porovnaní zmenšil o 3,1 % po septembrovom poklese o 3,3 %

Objem úverov poskytnutých firmám sa v Taliansku v októbri opäť zmenšil, pričom išlo už o tridsiaty mesiac poklesu. Banky zaťažené veľkým množstvom zlých pôžičiek sú totiž pri poskytovaní úverov firmám opatrnejšie ako v minulosti. Pokles objemu úverov je však aj výsledkom toho, že stagnácia talianskej ekonomiky utlmuje podnikové investície.

Talianska centrálna banka v stredu informovala, že objem úverov, ktoré banky poskytli nefinančným firmám, sa v októbri v medziročnom porovnaní zmenšil o 3,1 %. V septembri sa objem poskytnutých pôžičiek oproti rovnakému mesiacu vlaňajška zmenšil o 3,3 %. Objem bankových úverov poskytnutých talianskym firmám sa zmenšuje už od mája 2012.

Objem klasifikovaných úverov poskytnutých talianskymi bankami sa v októbri zvýšil. Celková suma zlých úverov bola v októbri 179,26 mld. eur, čiže sa zvýšila zo septembrových 176,86 mld. eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy