BauMax údajne predáva svoje predajne

Informoval o tom vo štvrtok rakúsky magazín News s odvolaním sa na dokumenty investičnej banky Mediobanca.

Obchodný reťazec bauMax, ktorý sa zaoberá predajom stavebného materiálu a potrieb pre domácich majstrov, začal s predajom svojich pobočiek. Uviedol to vo štvrtok rakúsky magazín News s odvolaním sa na dokumenty investičnej banky Mediobanca. Konečný termín pre podanie záväzných ponúk stanovila spoločnosť na 18. decembra, píše ďalej denník.

 

Predaj sa zameriava na predajne bauMaxu v Rakúsku, v Českej republike a na Slovensku, pričom práve predajne v týchto krajinách generujú 70 percent tržieb spoločnosti, čiže 745 mil. eur. Vedenie bauMaxu správy o predaji koncom novembra poprelo. Prípadnú dohodu o predaji by museli schváliť veriteľské banky spoločnosti, ktorými sú Raiffeisen, Erste Group a Bank Austria.

Spoločnosť bauMax pôsobí aj na Slovensku. V súčasnosti v krajine prevádzkuje 14 predajní so stavebným materiálom, potrebami pre domácich majstrov, remeselníkov a záhradkárov. Najviac z celkového počtu zhruba 130 predajní prevádzkuje spoločnosť na svojom domácom trhu v Rakúsku. Celosvetovo zamestnáva približne 7 tisíc ľudí.

Súvisiace články

Aktuálne správy