O školenia v rámci elektronického obstarávania je mimoriadny záujem

Takmer 260 záujemcov absolvovalo k dnešnému dňu školenia organizované Tlačovou agentúrou Slovenskej republiky (TASR), ktorá je jedným z troch členov Konzorcia Elektronického kontraktačného systému (EKS).
Školenia, ktorých bolo zatiaľ 12, sa uskutočnili v Bratislave, Banskej Bystrici a Košiciach. Dovedna sa na nich zúčastnilo 11 dodávateľov a 247 objednávateľov. Odborné školenie záujemcov je základným predpokladom skvalitnenia celého procesu verejného obstarávania v rámci EKS, ktorý už teraz, počas testovacej prevádzky, ukazuje svoju opodstatnenosť.
Zavedenie elektronického trhoviska v systéme štátnych zákaziek bolo jedným z pozitív, ktoré posunuli Slovensko v hodnotení úrovne korupcie zo strany Transparency International o šesť priečok v rebríčku hodnotených krajín.
Riadiaci výbor EKS na svojom zasadnutí s potešením prijal informáciu, že okrem iných záujem o organizovanie školení na tému Elektronické trhovisko prejavili aj súkromné organizácie pôsobiace v oblasti verejného obstarávania ako napríklad VO SK, a. s., ktorá patrí k lídrom zavádzania elektronických postupov.
Nové termíny školení, ktoré budú plánované po 10. januári 2015, budú oznámené minimálne s mesačným predstihom na stránke www.eks.sk.

Súvisiace články

Aktuálne správy