Aerolinky lákajú na gastrozážitok: Namiesto bagiet, obrie porcie v niekoľkých chodoch

, lidovky Foto: SITA

Austrálska letecká spoločnosť Qantas robí všetko pre to, aby sa vymanila zo straty. Ide na to cez apetít cestujúcich. Vedenie štátneho dopravcu sa rozhodlo ponúkať na medzinárodných linkách o polovicu väčšie porcie a zároveň výrazne vylepšiť ponuku.

Ide o najviditeľnejšou zmenu vo firme, ktorá vlani prerobila rekordných 2,8 miliardy dolárov. Pasažieri v ekonomickej triede dostanú na výber z troch hlavných chodov. Na táckach už navyše nebudú typické malé škatuľky, ale porcie aspoň o polovicu väčšie než doteraz.

"Zameriavame sa na vylepšenie zákazníckeho servisu ako súčasti celkovej premeny spoločnosti. Dúfame, že ponúkneme najlepší gastronomický zážitok zo všetkých medzinárodných dopravcov," hovorí šéf aeroliniek Qantas Alan Joyce.

Cestujúcich by vylepšené menu nemalo stáť žiadne peniaze navyše. Ako hlavné lákadlo z gastro ponuky aerolinky označujú mäso z japonského hovädzieho dobytka.

Okrem jedla sa firma Qantas rozhodla investovať aj do rozšírenia filmovej ponuky, cestujúci by mali dostať možnosť vybrať si z viacerých  filmov a seriálov.

Rozsiahle zmeny v servise ale možno ani nebudú nutné vylepšeniu hospodárenia. Firma sa začala pomaly prikláňať k zisku, v poslednom štvrťroku sa dostala späť do čiernych čísel.

Súvisiace články

Aktuálne správy