Nemecká ekonomika v treťom kvartáli posilnila o 0,1 %

Vyplýva to z upravených údajov nemeckého štatistického úradu. Ten zároveň revidoval údaje o poklese ekonomiky v druhom kvartáli. Nemecké hospodárstvo sa v tomto období zmenšilo o 0,1 %, kým predchádzajúce údaje poukazovali na pokles vo výške 0,2 %

Nemecká ekonomika sa vyhla stagnácii, keďže v treťom štvrťroku medzikvartálne posilnila o 0,1 %. Údaje sú upravené o sezónne, kalendárne a cenové vplyvy. Rast na úrovni 0,1 % bol v súlade s očakávaniami analytikov, ktorých oslovila vo svojom prieskume agentúra Reuters. Najväčšia európska ekonomika posilnila, keď ju podporil rast spotrebiteľských výdavkov a mierny nárast krajina zaznamenala aj v oblasti zahraničného obchodu. Vyplýva to z údajov nemeckého štatistického úradu zverejnených v piatok.

V medziročnom porovnaní sa hrubý domáci produkt (HDP) Nemecka v treťom štvrťroku zvýšil o 1,2 %. Vyplýva to z údajov, ktoré sú upravené o cenové vplyvy. Analytici počítali s rastom vo výške 1 %. Nemecký štatistický úrad zároveň revidoval údaje o poklese ekonomiky v druhom kvartáli. Nemecké hospodárstvo sa v tomto období zmenšilo o 0,1 %, kým predchádzajúce údaje hovorili o poklese o 0,2 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy