Základný jadrový zisk spoločnosti Bayer stúpol o 1,4 %

Najväčšia nemecká farmaceutická spoločnosť za tretí štvrťrok vykázala upravený zisk pred úrokmi, zdanením a odpismi (EBITDA) v sume 2,01 mld. eur

Spoločnosť Bayer, ktorá je najväčším nemeckým výrobcom liekov, v treťom štvrťroku dosiahla rast základného jadrového zisku o 1,4 % a jeho výškou mierne prekonala očakávania. Firma vo štvrtok informovala, že jej upravený zisk pred úrokmi, zdanením a odpismi (EBITDA) bol v treťom štvrťroku v sume 2,01 mld. eur. Analytici oslovení v prieskume agentúry Reuters odhadovali, že bude na úrovni 1,96 mld. eur.

Bayer plánuje zvýšiť svoj zisk EBITDA pred zohľadnením jednorazových položiek o 4 až 6 %. Ráta totiž s vplyvom akvizície divízie spotrebiteľských farmaceutických produktov spoločnosti Merck & Co. Inc, ktorú ukončil 1. októbra, a tiež s priaznivým vplyvom kurzu eura. Predtým Bayer prognózoval, že jeho základný jadrový zisk posilní o 1 až 6 %. Spoločná európska mena v uplynulých šiestich mesiacoch oproti doláru oslabila o zhruba 8 %, čo zvýšilo zahraničné príjmy firmy pri vyjadrení v eurách.

Hodnota akcií spoločnosti Bayer vo štvrtok do 8:30 GMT posilnila o 3,5 %. Darilo sa jej tak viac ako celému segmentu firiem podnikajúcich v oblasti zdravotníctva, ktorý podľa indexu STOXX Europe 600 stúpol o 1 %. Za posledné tri mesiace akcie Bayeru vzrástli o 7,6 %, keďže investori privítali oddelenie jeho divízie plastov.

Súvisiace články

Aktuálne správy