Ebolová horúčka sobotňajšej noci: Biznis je biznis!

, The Telegraph Foto: twitterA

Renomovaný londýnsky klub The Scotch of St. James čelí kritike. Vírus ebola, ktorým sa už nakazilo viac ako 10 tisíc ľudí a polovica z nich zomrela použil ako upútavku na halloweensku party. Usporiadatelia podujatia podľa denníka The Telegraph dodatočne uviedli, že ide o charitu.

"Bagatelizovať Ebolu s cieľom vlastného potešenia alebo obchodného zisku je trestuhodné," povedal pre denník Tom Dannatt, generálny riaditeľ a zakladateľ charitatívnej organizácie Deti ulice, ktorá sa snaží v súvislosti so šírením smrteľného vírusu získavať finančné prostriedky pre postihnutých. "Samozrejme všetky peniaze v boji proti Ebole sú potrebné, ale ak je to len zásterka pre tematickú party, je to zle," dodal.

Podľa jedného z 800 potvrdených účastníkov akcie na Facebooku totiž usporiadatelia príspevok o tom, že ide o charitatívnu akciu, zverejnili až dodatočne. Návštevníci klubu tak môžu pri vstupe na halloweensku party dobrovoľne prispieť 10 librami na boj proti Ebole.

"Témou večera je naozaj Horúčka sobotňajšej noci, nie vírus ebola. Je to len hra so slovíčkami," uviedol pre The Telegraph hovorca spoločnosti Momxdad, ktorá podujatie organizuje. "Cieľom podujatia bola od začiatku charita, nestrieľali sme si z ľudí, ktorí kvôli vírusu umierajú. Chceli sme urobiť dobrú vec," dodal.

Úmysel usporiadať dobročinné podujatie potvrdil aj hovorca klubu The Scotch of St James, ktorý počíta, že sa na dobrovoľných príspevkoch vyberie až 1500 libier, ktoré následne pošlú Lekárom bez hraníc. "Bez kostýmu vstup zakázaný," avizujú podľa denníka The Telegraph na Facebooku organizátori maškarnú akciu v klube The Scotch of St. James, ktorý najmä v sedemdesiatych a osemdesiatych rokoch obľubovali také hviezdy ako Paul McCartney, Jimi  Hendrix alebo Rod Stewart.

Ďalší prípad zľahčovania smrteľného vírusu Ebola v rámci halloweenskych osláv sa v posledných dňoch objavil aj na Twitteri, na ktorom vyvolal pobúrenie kostým sexy sestričky v "ochrannom obleku".

Súvisiace články

Aktuálne správy