MZ hľadá poradcu pre PPP projekt novej nemocnice

Predpokladaná hodnota zákazky je cez 2,2 mil. eur bez DPH.

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) hľadá poradcu, ktorý mu bude nápomocný pri realizácii PPP projektu novej bratislavskej univerzitnej nemocnice. Zabezpečiť mu má komplexné finančné, právne a technické poradenstvo počas nadchádzajúcich troch rokov. Radiť má aj v procese verejného obstarávania, cez ktoré bude rezort vyberať investora a prevádzkovateľa modernej nemocnice. Tender na poradcu vyhlásilo MZ v piatok. Predpokladaná hodnota zákazy je 2 250 000 eur bez DPH.
„Verejné obstarávanie na výber poradcu je dlhodobo plánovaným krokom a ďalším z predpokladov na vytvorenie platformy pre úspešné rokovania a signalizuje potenciálnym partnerom pripravenosť realizovať tento náročný a zároveň mimoriadne dôležitý projekt, ktorý výrazne skvalitní nielen poskytovanie zdravotnej starostlivosti, ale poskytne aj lepšie možnosti na vzdelávanie a výskum v oblasti zdravotnej starostlivosti,“ uviedla riaditeľka komunikačného odboru MZ Zuzana Čižmáriková.

Záujemcovia sa do tendra môžu prihlásiť do 4. novembra tohto roka. Rozhodujúca bude ekonomicky najvýhodnejšia ponuka.

Ministerstvo má už jeden tender za sebou. Cez 720 tis. eur bez DPH zaplatilo konzorciu dvoch firiem za vypracovanie štúdie uskutočniteľnosti výstavby novej nemocnice. Podľa štúdie by nové zdravotnícke zariadenie mohlo byť dokončené v závere roka 2017. Nemocnica bude okrem poskytovania zdravotnej starostlivosti slúžiť aj vzdelávaniu a výskumu. Plánovaná je v areáli Nemocnice sv. Michala na Patrónke. Zvládnuť by mala približne 40 tisíc hospitalizácií ročne s tým, že v nej budú len akútne lôžka. Plánovaná je ako projekt verejno-súkromného partnerstva.

Súvisiace články

Aktuálne správy