Úpadok amerického raja hazardu: Zatvára štvrté nóbl kasíno

, ČTK Foto: SITA

Komplex Trump Plaza sa v utorok stal štvrtým hotelovým kasínom v Atlantic City, ktoré od začiatku tohto roku ukončilo prevádzku. Zariadenie, ktoré pred tridsiatimi rokmi postavil realitný magnát Donald Trump, je zatiaľ poslednou obeťou úpadku niekdajšieho centra zábavy a hazardu na východnom pobreží USA pod tlakom rastúcej konkurencie v susedných štátoch.

Trump Plaza stojí v centre legendárnej pobrežnej promenády Boardwalk. Komplex zažil zlaté obdobie v 80. a 90. rokoch, kedy bol v meste symbolom luxusu. V posledných rokoch ale upadal a zo všetkých kasín v Atlantic City si viedol najhoršie. Od začiatku roka ho navštívil rovnaký počet hráčov, koľko prichádza do najväčšieho miestneho komplexu Borga za dva týždne.

Z 12 kasín na začiatku roka je v Atlantic City teraz v prevádzke už len osem. Tento rok v meste najskôr skončilo kasíno The Atlantic Club, v auguste a septembri zavreli brány Showboat a Revel a na uzavretie sa v novembri chystá komplex Taj Mahal. V meste kvôli tomu od januára stratilo prácu približne 8000 ľudí.

Spoločnosť Trump Entertainment Resorts kasíno zavrela, pretože nenašla nikoho, kto by komplex aj za výrazne zníženú cenu kúpil. Donald Trump, ktorý má vo firme len deväť percent, po vyhlásení likvidácie Trump Plaza zvažuje, či komplex kúpi a uvedie znovu do prevádzky. Všetko ale bude záležať na cene. Trump minulý mesiac požiadal súd, aby firme nariadil odstrániť jeho meno z názvov jej nehnuteľností.

K bankrotu Trump Plaza sa schyľovalo už dlhší čas. Hráči sa z neho roky sťahovali do novších kasín a firma Trump Entertainment Resorts ho nechala upadať, najmä po minuloročnom nevydarenom pokuse o jeho predaj za 20 miliónov dolárov kalifornskej firme Meruelo.

Súvisiace články

Aktuálne správy