Návšteva ministra zahraničných vecí Andorry Gilberta Saboyu

Na pozvanie podpredsedu vlády a ministra zahraničných vecí a európskych záležitosti Slovenskej republiky Miroslava Lajčáka pricestuje v utorok 9. septembra do Bratislavy minister zahraničných vecí Andorrského kniežatstva Gilbert Saboya.
Cieľom návštevy je prehĺbenie spolupráce oboch krajín v ekonomickej oblasti, ktorá bude hlavnou témou rokovania rezortných partnerov. Ministri sa v rozhovore chcú tiež zamerať na možnosti spolupráce v cestovnom ruchu a vymenia si názory na aktuálne európske a zahraničnopolitické otázky.
Počas druhého dňa návštevy v stredu 10. septembra sa G. Saboya stretne s podpredsedom vlády a ministrom financií SR Petrom Kažimírom a štátnym tajomníkom Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Františkom Palkom.
Pre zástupcov médií je v priestoroch MZVaEZ SR na Hlbokej ceste 2 v Bratislave v utorok 9. septembra pripravený fototermín o 18.00 h pred začatím rokovania.

Tlačový odbor MZVaEZ SR prosí zástupcov médií, aby svoju účasť na fototermíne avizovali vopred, do utorka 9. septembra do 14.00 h na e-mailovej adrese tlac@mzv.sk. Novinári sa registrujú 15 minút pred začatím fototermínu na hlavnej recepcii MZVaEZ SR, brífing nie je plánovaný.TASR o tom dnes informovali z tlačového odboru MZVaEZ SR

Súvisiace články

Aktuálne správy