Po utorkovom prepade o viac než 3 % ceny ropy opäť vzrástli

Po prudkom utorkovom (2. 9.) prepade sa dnes ráno ceny ropy mierne zotavili. Počas utorka americká ropa oslabila viac než o 3 % a uzavrela pod hranicou 93 USD (70,91 eura) za barel. Dôvodom boli obavy zo slabých vyhliadok globálneho dopytu a silný dolár. Informovali o tom agentúry DPA, Bloomberg a RTTNews.
Barel (159 litrov) americkej ropy WTI s októbrovým kontraktom sa dnes ráno o 8.00 SELČ predával po 93,32 USD. To je 44 centov o viac ako v utorok na konci obchodovania na newyorskej komoditnej burze. Kontrakt počas utorka zlacnel o 3,08 USD alebo 3,2 % a obchodovanie uzavrel na úrovni 92,88 USD za barel. Cena októbrového kontraktu na severomorskú ropu Brent dnes ráno vzrástla takisto o 44 centov na 100,78 USD za barel.
Obchodníci zdôvodnili nárast cien čierneho zlata očakávaniami, podľa ktorých ropné rezervy v USA v uplynulom týždni pokračovali v poklese. Experti počítajú s tým, že zásoby ropy sa v najväčšej svetovej ekonomike znížili o 1 milión barelov na 359,5 milióna barelov. Pokles ropných rezerv by mohol signalizovať nárast dopytu. Americké ministerstvo energetiky predloží oficiálne údaje o stave ropných rezerv dnes popoludní.

Súvisiace články

Aktuálne správy