Handlová chce v centre pešiu zónu za vyše 2 mil. eur

Mesto Handlová plánuje pri prestavbe centra na Námestí baníkov na pešiu zónu využiť finančné prostriedky Európskej únie z Regionálneho operačného programu.

Mesto Handlová plánuje prestavať centrálnu časť na Námestí baníkov na pešiu zónu predbežne za 2,19 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Stavebné práce plánuje na deväť mesiacov od zadania zákazky a financovať ich chce s využitím prostriedkov Európskej únie cez Regionálny operačný program.

Cieľom projektu, ako vyplýva z výzvy na predkladanie ponúk, je maximálne obmedziť dynamickú dopravu v centre, avšak pri zachovaní dopravnej obslužnosti a potrebného množstva parkovacích miest. Banícke mesto s približne sedemnásťtisíc obyvateľmi chce tak umožniť rozvoj podnikateľských aktivít, vznik prevádzok rýchleho občerstvenia, kaviarní a reštaurácií s letnými terasami. Obyvatelia budú mať lepšie možnosti tráviť voľný čas a relaxovať v centre.

Ponuky uchádzačov sa majú otvárať 13. augusta a zhotoviteľ prác by mal vzísť z následnej elektronickej aukcie. Zo stavebných prác podobného charakteru museli v predchádzajúcich troch rokoch dosiahnuť celkový obrat minimálne 8 mil. eur. Predložené referencie o uskutočnení prác musia mať spolu objem najmenej 2 mil. eur, pričom aspoň jedna zákazka musí mať hodnotu minimálne 1 mil. eur bez dane.

Súvisiace články

Aktuálne správy