Š. ŠABÍK: Mojím cieľom v SPP je vyrovnané hospodárenie, trhový…

Ekonomická redakcia TASR prosí odberateľov, aby si v správe "Š. ŠABÍK: Mojím cieľom v SPP je vyrovnané hospodárenie, trhový podiel a expanzia" vydanej dnes o 11.32 h, opravili poslednú vetu v 4.

Ekonomická redakcia TASR prosí odberateľov, aby si v správe „Š. ŠABÍK: Mojím cieľom v SPP je vyrovnané hospodárenie, trhový podiel a expanzia“ vydanej dnes o 11.32 h, opravili poslednú vetu v 4. odseku:“V období 2010 až 2014 pôsobil ako generálny riaditeľ a predseda predstavenstva JAVYS.“Správne má byť:“V období 2010 až 2014 pôsobil ako generálny riaditeľ a predseda predstavenstva JESS.“
Bratislava 20. júna (TASR) – Cieľom nového predsedu predstavenstva akciovej spoločnosti Slovenský plynárenský priemysel (SPP) Štefana Šabíka bude dosiahnuť najmä vyrovnané hospodárenie a primeraný trhový podiel SPP, ako aj expanzia SPP na iné trhy. Uviedol to dnes v Bratislave Šabík na brífingu za účasti ministra hospodárstva SR Tomáša Malatinského.
„Mojím cieľom a mojich kolegov v predstavenstve bude zabezpečiť vyrovnané hospodárenie spoločnosti,“ povedal. Zo svojej pozície chce posilňovať pôsobenie manažérov v tom, aby SPP mal naďalej primeraný trhový podiel. Sústrediť sa chce na zefektívňovanie vnútorných procesov vo firme tak, aby sa jej náklady postupne znižovali smerom k vyrovnanému hospodáreniu.
Na čele predstavenstva plánuje pokračovať v rokovaniach s ruským Gazpromom o výhodnejších cenách dodávok plynu pre SR. Naznačil, že jeho ambíciou bude rozvíjať pôsobenie SPP aj na iných trhoch, najmä v Českej republike. „Mal som totiž pocit, že SPP nebol dosť ambiciózny v tom, aby rozvíjal svoje činnosti aj na iných trhoch okrem Slovenskej republiky, podľa mňa je to teraz možné,“ podčiarkol.
Štefan Šabík v roku 1984 promoval na Strojníckej fakulte STU v Bratislave. V roku 1984 nastúpil do spoločnosti Slovenské elektrárne, Atómové elektrárne Mochovce. V rokoch 2007 až 2009 bol vrchným riaditeľom divízie riadenia v a. s. Jadrová a vyraďovacia spoločnosť (JAVYS). V období 2010 až 2014 pôsobil ako generálny riaditeľ a predseda predstavenstva JESS.
Slovenský plynárenský priemysel, a. s., nadväzuje na viac ako 150-ročnú tradíciu plynárenstva na Slovensku, poskytuje dodávky energií a s nimi spojené služby v SR aj na medzinárodných trhoch.

Súvisiace články

Aktuálne správy