Lagardeová vyzýva na užšiu spoluprácu centrálnych bánk

Podľa šéfky Medzinárodného menového fondu Christine Lagardeovej by potenciálny prínos z takejto spolupráce mohol byť obrovský v problémových časoch, aké sa objavili počas finančnej krízy

Šéfka Medzinárodného menového fondu (MMF) Christine Lagardeová v nedeľu vyzvala na bližšiu spoluprácu medzi svetovými centrálnymi bankami. Majú si tak poradiť s výzvami čoraz viac prepojených a komplexných finančných systémov. Podľa jej slov by potenciálny prínos z takejto spolupráce mohol byť obrovský v problémových časoch, ktoré sa objavili počas finančnej krízy.

Podľa Lagardeovej je potrebné otestovať efektivitu politiky spolupráce. Lagardeová taktiež uviedla, že rozvinuté ekonomiky by mohli znižovať volatilitu tým, že budú jasne komunikovať smerovanie svojej monetárnej politiky. V súvislosti s finančnou stabilitou a infláciou šéfka MMF uviedla, že súčasné prostredie v eurozóne je pripomienkou toho, ako slabé miesta v bilanciách môžu obmedziť schopnosť bánk podporovať úverovanie a investície. To napokon prispieva k nízkej inflácii.

Súvisiace články

Aktuálne správy