Fed rokoval o nástrojoch sprísnenia monetárnej politiky

Predstavitelia Fedu minulý mesiac podľa zápisnice zo zasadnutia hovorili aj o nástrojoch, ktoré by mohli sprísniť mimoriadne uvoľnenú monetárnu politiku

Predstavitelia Federálneho rezervného systému (Fed) začali minulý mesiac rokovať o možnom sprísnení mimoriadne uvoľnenej monetárnej politiky. Hovorili taktiež o nástrojoch, ktoré by mohli slúžiť na splnenie tejto úlohy. K žiadnemu konečnému rozhodnutiu však nedospeli. Vyplýva to zo zápisnice zo zasadnutia predstaviteľov banky, ktoré sa uskutočnilo od 29. do 30. apríla.

„Účastníci zasadnutia vo všeobecnosti súhlasili s tým, že zvažovať na tomto zasadnutí možnosti ako vrátiť politiku do normálu je rozumné, keďže to pomôže výboru pre menovú politiku prijať rozhodnutie o tom, aký prístup zvoliť,“ píše sa v zápisnici z aprílového zasadnutia predstaviteľov Fedu. V zápisnici sa taktiež uvádza, že to pomôže komunikácii o týchto plánoch. Táto diskusia je podľa zápisnice „rozumným plánovaním“ a nesignalizuje, že úrokové sadzby v blízkej budúcnosti stúpnu.

Súvisiace články

Aktuálne správy