Koncern OVB s kvartálnym prevádzkovým ziskom 1,6 mil. eur

V prvom kvartáli minulého roka to bolo 2,2 mil. eur

Koncern OVB dosiahol v prvom kvartáli tohto roka prevádzkový zisk (EBIT) na úrovni 1,6 mil. eur a prekonal tak stanovený plán. "OVB je na správnej ceste k dosiahnutiu plánovaných ziskov a potvrdzuje tak prognózu z konca marca dosiahnuť EBIT na úrovni minulého roku," uviedol koncern. V medziročnom porovnaní je to však pokles, pretože v rovnakom období vlaňajška predstavoval EBIT sumu 2,2 mil. eur.

 

Celkové kvartálne provízie predstavovali objem 49,7 mil. eur. V medziročnom porovnaní je to zníženie o 9,3 %. Podľa vyjadrení skupiny dôvodom boli doznievajúce témy v strednej a východnej Európe, a to témy zavedenia unisex sadzieb a dôchodková reforma. No vo vzťahu k obchodnej prognóze na tento rok koncern podľa jeho vyjadrení plní plán.

Koncern OVB sa zameriava na predaj finančných produktov. Holdingovú centrálu má v Kolíne. Od založenia OVB Vermögensberatung AG v Nemecku v roku 1970 bolo zameranie obchodných aktivít OVB formované klientsky orientovaným poradenstvom pre domácnosti a súkromné osoby v oblasti poistného krytia, tvorby a zhodnocovania majetku, starobného dôchodku a hypotekárnych úverov. V súčasnosti je koncern aktívny v 14 krajinách. Na slovenskom trhu pôsobí OVB Allfinanz Slovensko, a to od roku 1993.

Súvisiace články

Aktuálne správy