Maďarská OTP Bank dosiahla v prvom kvartáli zisk

Spoločnosť OTP Bank v sledovanom období dosiahla zisk vo výške 5,86 mld. maďarských forintov, hoci analytici počítali so stratou vo výške 5,7 mld. HUF

Maďarská spoločnosť OTP Bank v prvom kvartáli zaznamenala zisk. Podarilo sa jej to aj napriek tomu, že spoločnosť zaplatila v Maďarsku bankovú daň a aj napriek náročnej situácii, ktorej čelí na trhoch v Rusku a na Ukrajine. Spoločnosť v sledovanom období dosiahla zisk vo výške 5,86 mld. maďarských forintov (HUF), hoci analytici počítali so stratou vo výške 5,7 mld. HUF. OTP Bank o tom informovala v piatok.

Niektorí analytici predpokladali, že banka bude nútená odpísať časť hodnoty goodwillu, to sa napokon nestalo. Spoločnosť však zaznamenala tretie najhoršie hospodárske výsledky za posledných päť rokov, keďže v tomto období bola zisková takmer v každom štvrťroku, dokonca aj počas krízového obdobia po roku 2008. Podiel nesplácaných úverov v portfóliu banky stúpol na 21,2 % z úrovne 19,8 % na konci roku 2013.

OTP Banka Slovensko pôsobí na slovenskom trhu od februára 1992, vtedy ešte pod názvom Investičná a rozvojová banka. Maďarská OTP Bank sa stala majoritným vlastníkom OTP Banky Slovensko v apríli 2002.

(1 EUR = 303,62 HUF)

Súvisiace články

Aktuálne správy