Francúzska ekonomika vzrastie v 2. štvrťroku o 0,2 %

Francúzska ekonomika v 2. kvartáli 2014 vzrastie len o 0,2 %, predpovedá francúzska centrálna banka Bank of France (BoF). Podnikateľská dôvera sa zhoršila aj napriek prorastovým opatreniam socialistickej vlády, ktorá sa snaží znížiť nezamestnanosť a rozpočtový deficit. Informovala o tom agentúra Reuters.
Francúzska centrálna banka odhaduje, že druhá najväčšia ekonomika eurozóny vzrástla o 0,2 % aj v prvých troch mesiacoch tohto roka, čo je polovica priemeru tempa rastu eurozóny, s ktorým počítajú experti oslovení agentúrou Reuters. Očakávajú, že nemecká ekonomika, ktorá je najväčšou v eurozóne, v 1. štvrťroku vzrástla o 0,7 %.
Francúzsky štatistický úrad Insee zverejní správu o vývoji hrubého domáceho produktu (HDP) v 1. kvartáli vo štvrtok 15. mája. BoF zverejnila svoj odhad vývoja domácej ekonomiky v rámci mesačnej správy o podnikateľskej dôvere. Index dôvery v priemyselnom sektore sa v apríli znížil na 98 bodov z 99 bodov v marci. Index sa tak nachádza pod svojím dlhodobým priemerom 100 bodov. Index dôvery pre sektor služieb v apríli stagnoval na úrovni 94 bodov.

Súvisiace články

Aktuálne správy