Zaplatili ste za aplikácie, o ktorých ani neviete? Peniaze si vypýtajte späť

, dailydot Foto: SITA

Nechávate doma svoj ​​iPhone alebo iPad bez dozoru? Ak áno, mali by ste spozornieť. Deti dokážu s mobilnými telefónmi alebo tabletmi zaobchádzať mnohokrát lepšie ako ich rodičia, a na šikovné prsty malých nezbedníkov je tak často rodičovská kontrola krátka. Ak vás niekedy pri pohľade na útratu vašich detí v App Store zaleje studený pot, zostaňte pokojní. Šanca, že svoje peniaze dostanete späť, je veľká.

Spoločnosť Apple sa nedávno stala terčom ostrej kritiky za svoju obchodnú politiku, ktorá umožňovala, aby maloletí používatelia bez vedomia svojich rodičov v App Store nakupovali neobmedzené množstvo aplikácií pre mobilné telefóny iPhone alebo tablety iPad. Technologický gigant nakoniec súhlasil, že ľuďom, ktorí za nákupy svojich detí nedobrovoľne zaplatili celkovo viac ako 32 miliónov dolárov, peniaze vráti. A spolu s tým firma sľúbila, že aj v budúcnosti bude platby za nákupy aplikácií maloletých užívateľov, ktoré neboli ich zákonnými zástupcami autorizované, vracať späť. Postup je jednoduchý. Stačí päť krokov ak o vrátenie peňazí za neautorizovaný nákup v App Store požiadať.

1. Otvorte si na počítači iTunes a prihláste sa pomocou Apple ID do svojho účtu v iTunes Store.

2. V informáciách o účte vyhľadajte oddiel Purchase history a kliknite na See all.

3. Zvoľte vo výpise dát a zakúpených položiek konkrétny deň, kedy bol vami neautorizovaný nákup v App Store vykonaný.

4. V podrobnom rozpise zakúpených aplikácií kliknite na Report a Problem, vyhľadajte položku, za ktorú chcete vrátiť peniaze, a na konci riadku zvoľte znova Report a Problem.

5. Vyberte z ponúkaných možností Aj didn'ti Authorize this purchase a do prázdneho formulára napíšte "Refund for In – App Purchases made ​​by a minor." Teda že žiadate náhradu za nákup aplikácie, ktorý prebehol bez vášho vedomia maloletým užívateľom.

Kroky tri až päť zopakujte pre každú položku, za ktorú chcete vrátiť peniaze.

Súvisiace články

Aktuálne správy