Strabag vybuduje cyklotrasu Komárno – Kolárovo

Spoločnosť Strabag má vybudovať cyklotrasu Komárno - Kolárovo a jej napojenie na cezhraničnú cyklotrasu v maďarskom Komárome za 2,36 mil. eur vrátane dane z pridanej hodnoty.

Stavebná spoločnosť Strabag, s. r. o. uspela vo verejnej súťaži na vybudovanie cyklotrasy Komárno – Kolárovo a jej napojenie na existujúcu cezhraničnú cyklotrasu v maďarskom Komárome. Práce má vykonať za 2,36 mil. eur vrátane dane z pridanej hodnoty, pričom predpokladaná cena bola 2,01 mil. eur bez dane.

Európske zoskupenie územnej spolupráce Pons Danubii so sídlom v Komárne dostalo v súťaži dve ponuky uchádzačov. Podľa tendra vyhláseného vlani v júni vybudovanie cyklotrasy Komárno – Kolárovo by malo trvať približne rok. Ako vyplýva z informácií zverejnených vo Vestníku verejného obstarávania, projekt je financovaný zo zdrojov Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Programu cezhraničnej spolupráce Maďarska a Slovenska na roky 2007 až 2013.

Firma Strabag, ktorá je súčasťou rakúskeho koncernu Strabag, bola zapísaná v Obchodnom registri SR pod obchodným menom Bürohaus Bratislava spol. s r. o. v júni 1991. Od februára 1999 fungovala pod názvom Ilbau, s. r. o. a terajšie meno má od 10. júna 2001. Spoločnosť eviduje základné imanie 66 388 eur, vložil ho rakúsky spoločník Bau Holding Beteiligungs AG, Spittal an der Drau. Strabag, s. r. o. uskutočňuje stavby, vyrába transportný betón, zabezpečuje inžiniersku a obstarávateľskú činnosť v stavebníctve, ako aj činnosti stavebného dozoru a stavbyvedúceho pri inžinierskych a dopravných stavbách.

Súvisiace články

Aktuálne správy