Dopravný prieskum pomôže pri rozhodnutí o obchvate mesta Prešov

Dopravný smerový prieskum, ktorý by mal mať výrazný vplyv na pridelenie finančných prostriedkov na výstavbu tunelového diaľničného obchvatu mesta, sa v Prešove uskutoční v utorok (8.4). Informovala o tom hovorkyňa mesta Prešov Anna Polačková.
„Smerový prieskum anketovou formou bude v zmysle platnej metodiky realizovaný v utorok (8.4.) medzi 6.00 a 10.00 h a následne v čase od 14.00 do 18.00 h. Vozidlá budú zastavované obojsmerne na vstupoch a výstupoch z mesta, pričom vodičom bude predložený jednoduchý anketový dotazník skúmajúci začiatok a koniec cesty. Celá akcia sa uskutoční za asistencie polície, ktorá bude na jednotlivých miestach za daným účelom zastavovať vodičov a zároveň dohliadať na priebeh a bezpečnosť smerového dopravného prieskumu,“ povedala Polačková.
Anketári by podľa hovorcu Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniela Džobanika mali stáť na výstupe a vstupe do Prešova zo smerov Sabinov, Vranov nad Topľou, Margecany, Fintice, Zlatá Baňa a na obidvoch vstupoch a výstupoch zo smeru Košice i Poprad.
Anketu si objednala Národná diaľničná spoločnosť a informácie získané z prieskumu poslúžia ako podklad pre vypracovanie štúdie uskutočniteľnosti. V tomto prípade sa bude zohľadňovať efektivita a opodstatnenosť potenciálne vynaložených finančných prostriedkov, dôvodov a príčin ich poskytnutia na daný účel. Prípadné financovanie danej výstavby by sa realizovalo prostredníctvom Operačného programu Doprava pre programové obdobie 2014 – 2020 z Kohézneho fondu Európskej únie a z Európskeho fondu regionálneho rozvoja. Obdobný prieskum bude realizovaný aj v Košiciach, Žiline a Banskej Bystrici. 
„V súvislosti s prieskumom je potrebné počítať s dopravnými obmedzeniami, a preto žiadame vodičov o spoluprácu a dodržiavanie pokynov polície a dodržiavanie pravidiel cestnej premávky,“ dodal Džobanik.

Súvisiace články

Aktuálne správy