Sberbank Slovensko vlani dosiahla zisk 3,87 mil. eur

V roku 2012 vykázala pritom ešte stratu 47,7 mil. eur

Sberbank Slovensko dosiahla v minulom roku čistý zisk 3,87 mil. eur. Ako ďalej vyplýva zo zverejnených informácií, v roku 2012 vykázala pritom ešte stratu 47,7 mil. eur. Výrazné zlepšenie hospodárskych výsledkov banka podľa jej vyjadrení dosiahla najmä tým, že zmenila stratégiu a v rámci toho zjednodušila a zatraktívnila viacero produktov pre individuálnych klientov.

Je to už rok, čo ruská Sberbank priniesla túto značku na Slovensko. „Za rok sme dokázali, že aj malá banka dokáže pod krídlami veľkej banky veľa zmeniť,“ povedal ešte v polovici februára generálny riaditeľ Sberbank Slovensko Rastislav Murgaš. Opravnými položkami vyčistili portfólio a aj vďaka tomu sa banka vlani dostala do plusu. Minuloročný zisk ostáva podľa Murgaša v spoločnosti a bude súčasťou vlastných zdrojov banky.

Sberbank Slovensko bola do Obchodného registra SR zapísaná koncom augusta 1991. Do konca októbra 2007 pôsobila na trhu ešte ako Ľudová banka, potom zmenila názov na Volksbank Slovensko, keď sa jej hlavným akcionárom stala rakúska spoločnosť Volksbank International. Proces zmeny väčšinového akcionára Volksbank International sa uskutočňoval počas celej druhej polovice roka 2011. Zavŕšil sa 15. februára 2012, keď sa 100-percentným akcionárom Volksbank International stala ruská banka Sberbank. Obchodné meno a značku banka na Slovensku zmenila 15. februára 2013.

Súvisiace články

Aktuálne správy