SPRESNENIE – TELEKOM: Telefónica dostala v Španielsku pokutu…

Španielska spoločnosť totiž podľa regulátora "veľmi vážne“ porušila pravidlá hospodárskej súťaže na domácom trhu.

Spresnite a doplňte si, prosím, druhý odsek v správe, ktorú pod názvom „TELEKOM: Telefónica dostala v Španielsku pokutu 500 tis. eur“ ekonomická redakcia agentúry SITA vydala v pondelok 10. februára o 13:20.

MADRID 10. februára (SITA, Reuters) – Španielska Národná komisia pre trhy a hospodársku súťaž (CNMC) udelila telekomunikačnému operátorovi Telefónica pokutu vo výške 500 tis. eur. Táto španielska spoločnosť totiž podľa nej „veľmi vážne“ porušila pravidlá hospodárskej súťaže na domácom trhu. Operátor totiž načas úradu neposkytol údaje o cenách a podmienkach nových internetových a televíznych balíkov, pričom regulátor to od neho vyžaduje, keďže spoločnosť má dominantnú pozíciu na trhu. Tieto informácie sú podľa CNMC nevyhnutné na to, aby sa zabezpečili rovnaké podmienky pre ďalších operátorov.

Telefónica pôsobila aj na Slovensku prostredníctvom spoločnosti Telefónica Slovakia poskytujúcou mobilné služby pod značkou O2. Na slovenský trh vstúpila v roku 2006 a svoju komerčnú prevádzku začala 2. februára 2007. Skupina Telefónica sa koncom vlaňajška dohodla na predaji Telefónica Czech Republic vrátane slovenskej dcéry skupine PPF za 2,467 miliardy eur. Od januára 2014 je Telefónica Slovakia súčasťou skupiny PPF.

Súvisiace články

Aktuálne správy