Trendom v elektronike bude predaj úložísk, počítačov a notebookov

Podľa internetového obchodu Alza.sk sa v tomto roku končí zdieľanie jedného tabletu celou rodinou a nastupuje trend jedného tabletu pre každého člena domácnosti.

Tohtoročným trendom v elektronike bude podľa internetového obchodu Alza.sk najmä predaj inteligentných domácich úložísk, počítačov a notebookov. Firma tiež očakáva prepájanie televízorov s tabletmi a mobilnými telefónmi, ako aj inteligentných hodiniek s telefónmi. „Motorom rastúceho záujmu o inteligentné domáce úložiská sú práve tablety a smartfóny, ktoré disponujú obmedzeným vlastným úložiskom a sú prakticky neustále online,“ konštatovala PR manažérka e-shopu Šárka Jakoubková. Dodala, že úložiská sú ideálnym riešením pre domáce videotéky či dovolenkové fotografie.

Podľa Jakoubkovej v tomto roku končí zdieľanie jedného tabletu celou rodinou a nastupuje trend jedného tabletu pre každého člena domácnosti. „Medziročný nárast predaja tabletov preto Alza.sk odhaduje z minuloročných 56 % na 90 %,“ dodala. Hlavnou zobrazovacou plochou pre rodinné sledovanie filmov či fotografií sa stanú televízory s veľkou obrazovkou, ktoré budú tieto súbory prijímať bezdrôtovo z tabletov a smartfónov. „S miernymi otáznikmi sa očakáva úspešnosť inteligentných hodiniek, ktorých uvedenie na trh pripravujú všetci hlavní technologickí hráči,“ uzavrela Jakoubková.

Internetový obchod Alza.sk patrí medzi najväčšie internetové obchody s výpočtovou technikou a elektronikou na Slovensku. Jeho prevádzkovateľom je spoločnosť Alza.cz, a.s., ktorá funguje na trhu už od roku 1994.

Súvisiace články

Aktuálne správy