ČSOB prefinancovala HB Reavis logistické centrum

ČSOB prefinancovala logistické centrum Bratislava - Svätý Jur realitnému investičnému fondu spravovanému skupinou HB Reavis za 14 mil. eur

Spoločnosť HB Reavis Investment Management zabezpečila pre logistický projekt vo Svätom Juri vo vlastníctve svojho fondu úverové financovanie za 14 mil. eur, ktoré jej poskytla ČSOB. Do tendra pritom oslovili celkovo päť bánk. Poskytnutá suma predstavuje podľa vyjadrení spoločnosti približne 70 % hodnoty nehnuteľnosti. Ide o investičný úver so splatnosťou päť rokov.

Tento úver je pre skupinu prvým úverom od ČSOB. Spoločnosť tak podľa jej vyjadrení otvára vzťahy okrem svojich tradičných partnerov aj s novými bankami. ČSOB uviedla, že logistický areál vykazuje veľmi dobré výsledky a zároveň ide aj o atraktívny mix nájomcov z pohľadu bankového financovania.

Logistické centrum Bratislava – Svätý Jur sa skolaudovalo v roku 2007. V areáli s celkovou rozlohou 9,8 hektárov poskytuje pre nájomcov 31 124 metrov štvorcových prenajímateľnej plochy. Po štyroch rokoch fungovania je projekt opätovne plne prenajatý. Medzi najväčších nájomcov patria spoločnosti Martinrea International, Antalis a Den Braven.

Spoločnosť HB Reavis Investment Management Luxembourg je investičnou a správcovskou spoločnosťou pôsobiacou v oblasti realít, ktorej väčšinovým vlastníkom je skupina HB Reavis. Skupina HB Reavis je medzinárodná developerská spoločnosť s centrálou v Luxembursku a pôsobiaca na Slovensku, v Poľsku, Maďarsku, Chorvátsku a v Českej republike.

ČSOB do konca roka 2007 pôsobila na Slovensku ako pobočka zahraničnej banky. Od 1. januára 2008 sa stala samostatnou akciovou spoločnosťou s vlastným predstavenstvom. ČSOB patrí do skupiny KBC, pričom belgická skupina vlastní v slovenskej banke 100-percentný podiel na hlasovacích právach.

Súvisiace články

Aktuálne správy