Výstavba strediska pre R1 Nová Baňa má stáť vyše 6 mil. eur

Národná diaľničná spoločnosť, a.s. uzavrela zmluvu o výstavbe Strediska správy a údržby pre rýchlostnú cestu R1 Nová Baňa so žilinskou firmou Hastra s.r.o. Práce majú byť podľa vysúťaženej ceny dvakrát lacnejšie oproti pôvodným odhadovaným nákladom.

Vybudovanie komplexu Strediska správy a údržby pre rýchlostnú cestu R1 Nová Baňa má stáť 6,16 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Je to viac ako dvojnásobne menej v porovnaní s odhadovanými stavebnými nákladmi vo výške 13 mil. eur. Národná diaľničná spoločnosť, a.s. (NDS) uzavrela zmluvu o vykonaní prác so žilinskou firmou Hastra s.r.o. na základe výsledkov verejnej súťaže, v ktorej prijala ponuky pätnástich uchádzačov. Vyplýva to z informácií o výsledkoch tendra zverejnených vo Vestníku verejného obstarávania. Podľa podmienok súťaže vyhlásenej začiatkom marca tohto roka práce sú plánované na dva roky.

Stredisko správy a údržby pre R1 bude zahŕňať administratívne a prevádzkovosociálne budovy, garážové objekty, dielenské objekty, sklady, čerpaciu stanicu pohonných hmôt, čističku odpadových vôd, studňu úžitkovej vody a požiarnu nádrž. „Ide o novostavbu v areáli pôvodného drevospracujúceho závodu, okrem časti jestvujúcej dvojpodlažnej budovy sociálnoprevádzkovej budovy sociálneho zariadenia, ktorá sa bude rekonštruovať,“ uviedla NDS.

Národná diaľničná spoločnosť, a.s. vznikla 1. februára 2005 a jej 100-percentným vlastníkom je štát, v mene ktorého koná Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Spoločnosť eviduje základné imanie takmer 3,145 mld. eur. K hlavným činnostiam spoločnosti patrí prevádzka, opravy, údržba a výstavba diaľnic a rýchlostných ciest.

Firma Hastra s.r.o. bola založená v apríli 1994 a od mája toho istého roka je zapísaná v Obchodnom registri, eviduje základné imanie 6 640 eur. Stavebno-obchodná spoločnosť sa zameriava na pozemné a inžinierske stavby a obchod so stavebným materiálom.

Súvisiace články

Aktuálne správy