Čistý zisk Penta Investments dosiahol za minulý rok 127 miliónov eur

Bratislava 28. júna (TASR) – Stredoeurópska investičná skupina Penta Investments dosiahla za vlaňajšok konsolidovaný zisk po zdanení na úrovni 127 miliónov eur. Konsolidované aktíva skupiny skončili na úrovni 4,7 miliardy eur a tržby 1,7 miliardy eur. "Vlastné imanie po prvýkrát v histórii prekročilo hranicu miliardy eur, keď dosiahlo 1,07 miliardy eur," informovala dnes skupina.
V roku 2011 uzavrela Penta Investments celkovo 5 transakcií. Predala spoločnosti Žabka Polska, Drumet, TES Vsetín a Mezservis. Do portfólia skupiny pribudli firmy Dexia banka Slovensko a Masaryk Station Invest. Do konca leta sa očakáva uzatvorenie transakcie v rámci kúpy siete slovenských regionálnych nemocníc Svet zdravia.
V realitnom segmente spustila skupina na Slovensku tri projekty. Ide o Záhorské sady, Novú terasu a tretiu etapu Digital Parku. "Hlavný podiel na našich úspešných minuloročných výsledkoch mali privátne trhové transakcie, hlavne predaj Žabky a TES Vsetín," informoval partner skupiny Marek Dospiva.
V januári 2012 dokončila Penta Investments kúpu poľskej spoločnosti Clar System a v máji kúpu siete lekární Domov zdravia na Slovensku. Ukončená je aj akvizícia Schneider Group v Českej republike. Najvýznamnejšou akvizíciou je podľa skupiny vstup Penty do poľského retailového holdingu EM&F Empik, kde skupina momentálne vlastní 33-% akcionársky podiel. V rámci divízie Real Estate Penta Investments v marci 2012 zahájila výstavbu kancelárskeho centra Florentinum v Prahe.

Súvisiace články

Aktuálne správy