Tatra banka vyplatí na dividendách 85,2 mil. eur

Z minuloročného zisku Tatra banky v sume 146 mil. eur pôjde na dividendy 58,4-percentná časť

Tatra banka z minuloročného zisku, ktorý bol niečo vyše 146 mil. eur, vyplatí dividendy v sume 85,2 mil. eur. Dividenda pripadajúca na jednu kmeňovú akciu v menovitej hodnote 800 eur predstavuje 1 060 eur a na jednu kmeňovú akciu v menovitej hodnote 4 000 eur pripadá dividenda vo výške 5 300 eur. Výška dividendy na jednu prioritnú akciu v menovitej hodnote štyri eurá je 5,30 eura. Prídel do zákonného rezervného fondu bude v sume 1,8 mil. eur. Akcionári zároveň vo štvrtok schválili, že prídel do nerozdeleného zisku minulých rokov bude 59 mil. eur.

Banka zvýšila vlaňajší zisk medziročne takmer o 60 %. Konsolidovaný zisk sa zvýšil o 47,7 % na 139,1 mil. eur. Pod tento výsledok sa podpísal najmä zhruba 66-percentný pokles potreby tvorby opravných položiek na úvery. To je podľa vyjadrení spoločnosti výsledkom obozretnej rizikovej politiky, ale aj efektívneho riadenia nákladov, ktoré rástli tempom pod úrovňou inflácie. Prevádzkové výnosy tak rástli rýchlejšie ako prevádzkové náklady. Pod mierny nárast nákladov sa podpísali najmä personálne náklady, ako aj náklady na reklamu.

Tatra banka bola do Obchodného registra SR zapísaná 1. novembra 1990. V súčasnosti patrí do rakúskej skupiny Raiffeisen. Prostredníctvom svojej siete zhruba 150 obchodných miest pôsobí vo všetkých regiónoch Slovenska a zamestnáva približne 3 400 zamestnancov.

Súvisiace články

Aktuálne správy