Cargo nakúpi zemný plyn od firmy Lumius Slovakia

Štátny nákladný železničný prepravca, ktorý doposiaľ odoberal zemný plyn od Slovenského plynárenského priemyslu, a.s., vybral v tendri na dodávku plynu žilinskú firmu Lumius Slovakia, s.r.o. Za dodávku zemného plynu pre veľkoodber a stredný odber jej zaplatí 1,97 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty.

Železničná spoločnosť Cargo Slovakia, a.s. nakúpi zemný plyn od žilinskej firmy Lumius Slovakia, s.r.o. za 1,97 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Je to o 510,2 tis. eur lacnejšie než bola predpokladaná cena za jeho dodávku vo verejnej súťaži. Štátny nákladný koľajový prepravca zadal zákazku vybranej spoločnosti spomedzi troch prijatých ponúk, keď odhadovaná cena za dodanie plynu bola 2,48 mil. eur bez dane, vyplynulo z výsledkov tendra zverejnených vo Vestníku verejného obstarávania. Cargo doposiaľ odoberalo zemný plyn od Slovenského plynárenského podniku, a.s.

Žilinská firma dodá Cargu plyn pre veľkoodber a stredný odber. Dodávateľ zabezpečí jeho prepravu aj distribúciu na vykurovanie a prípravu teplej úžitkovej vody a na technologické účely na všetkých odberných miestach Carga. Druhá časť tendra pre maloodber podľa spoločnosti nebola uzatvorená, pretože predložené ponuky v tejto časti súťaže vylúčila pre nesplnenie podmienok účasti a jeho požiadaviek.

Železničná spoločnosť Cargo Slovakia, a.s. vznikla začiatkom roka 2005 rozdelením Železničnej spoločnosti, a.s. na dve samostatné spoločnosti, pričom prevzala jej aktivity v oblasti nákladnej železničnej prepravy. Spoločnosť eviduje základné imanie 401,646 mil. eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy