Generali začína predávať poistné produkty cez Tesco

Od novembra budú môcť zákazníci hypermarketov Tesco na Slovensku vybaviť pod jednou strechou už aj poistenie, partnerom sa stala poisťovňa Generali Slovensko

V slovenských hypermarketoch Tesco si budú môcť zákazníci od novembra vybaviť už aj poistenie. Portfólio poistných produktov predávaných cez Tesco bude poskytovať poisťovňa Generali Slovensko, ktorá sa už aj v minulosti orientovala na nové formy predaja ako bankopoistenie, či zavedenie telefonického predaja na slovenský trh. „Slovenský trh je pripravený na tento spôsob predaja, ktorý je bežný v západných krajinách,“ uviedla manažérka finančných služieb spoločnosti Tesco Stores SR a.s. Lucie Hadaričová.

Tesco má podobnú skúsenosť už z Veľkej Británie od roku 1997, kde zákazníci odvtedy uzatvorili 2,4 milióna poistiek. „Veríme, že úspešní budeme aj my na Slovensku,“ dodala Hadaričová. Zákazníci Tesca si budú môcť uzatvoriť neživotné poistenie ako povinné zmluvné poistenie motorových vozidiel, poistenie domu, bytu, zariadenia domácnosti, zodpovednosti za škodu a poistenie psa. Poistenie sa bude predávať prostredníctvom Tesco finančné služby, ktoré dlhodobo spolupracujú so spoločnosťou Home Credit a ponúkajú pôžičky, kreditné karty a splátkový predaj.

Spoločnosť Tesco vstúpila na slovenský trh v roku 1996. V súčasnosti prevádzkuje 74 obchodov, a to 5 obchodných domov, 48 hypermarketov, 20 supermarketov a jednu predajňu Tesco Expres. Od roku 2005 poskytuje servis zákazníkom prostredníctvom distribučného centra v Beckove a neskôr aj v Prešove, skladu pri Senci so zameraním na textil nielen pre Slovensko, ale pre všetky Tesco obchody v strednej Európe a skladu v Gáni pri Galante so zameraním na priemyselný tovar.

Spoločnosť Generali Slovensko pôsobí na trhu od 1. októbra 2008, keď vznikla zlúčením Českej poisťovne-Slovensko a Generali Poisťovne. Súčasťou skupiny Generali PPF boli už od januára 2008. Skupina Generali a PPF totiž podpísali v polovici júla 2007 konečnú verziu zmluvy o spoločnom podniku Generali PPF Holding. Česká poisťovňa-Slovensko pôsobila na slovenskom poistnom trhu od augusta 1993 a Generali Poisťovňa vznikla v roku 1996.

Súvisiace články

Aktuálne správy