Subaru zníži produkciu pre globálny nedostatok polovodičov

Japonská automobilka Subaru vo štvrtok oznámila, že tento mesiac zníži produkciu o "niekoľko tisíc" vozidiel vo svojich závodoch v Japonsku a USA.

Japonská automobilka Subaru vo štvrtok oznámila, že tento mesiac zníži produkciu o „niekoľko tisíc“ vozidiel vo svojich závodoch v Japonsku a USA. Ako dôvod uviedla globálny nedostatok polovodičov.
Subaru upraví výrobu v továrňach v Japonsku a v americkom štáte Indiana, pričom zníži výkon každej z nich o niekoľko tisíc vozidiel. Automobilka však presnejšie čísla neuviedla. Dodala len, že bude situáciu pozorne sledovať, aby zistila, či budú potrebné ďalšie škrty od februára.
Automobilky na celom svete vrátane nemeckého koncernu Volkswagen zasiahol „globálny boj o polovodiče“, keďže dopyt po nich sa zotavil z krízy spôsobenej pandémiou nového koronavírusu.
Aj konkurenčná japonská automobilka Nissan Motor avizovala, že plánuje znížiť výrobu hybridného elektrického automobilu Note v domácich závodoch. A Honda Motor už 8. januára uviedla, že na jej domácu produkciu by mohol mať negatívny vplyv nedostatok čipov.

Súvisiace články

Aktuálne správy