Verejné vypočutie kandidátov na členov Rady ÚVO sa zopakuje

Úrad vlády SR a Úrad pre verejné obstarávanie zverejnili v pondelok výzvu na predkladanie návrhov na kandidátov na dvoch členov Rady Úradu pre verejné obstarávanie

Verejné vypočutie kandidátov na dvoch členov Rady Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) sa zopakuje. Úrad vlády SR a Úrad pre verejné obstarávanie v pondelok zverejnili výzvu na predkladanie návrhov na kandidátov na posty do odvolacieho orgánu ÚVO. Ako informoval Tlačový odbor Úradu vlády SR, návrhy treba predkladať do 31. októbra tohto roka.

Aktuálna výzva vymedzuje dve obsadzované miesta. „V súlade s uznesením vlády zo 14. júna 2017 sa výber kandidátov na člena Rady Úradu pre verejné obstarávanie uskutoční formou verejného vypočutia odbornou hodnotiacou komisiou, ktorá bola zriadená 5. októbra 2018 a pozostáva z ôsmich členov,“ uviedol úrad vlády. Členmi komisie sú okrem zástupcov ÚVO, úradu vlády a Združenia miest a obcí Slovenska aj predstavitelia Slovenskej akadémie vied, Ústavu súdneho inžinierstva Žilinskej univerzity, Asociácie zamestnávateľských zväzov a združení, Iniciatívy za vládu zákona (Rule of Law) a Úradu splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti.

Predošlý výber kandidátov na dve miesta členov Rady ÚVO nebol úspešný. Hodnotiaca komisia na verejnom vypočutí kandidátov 14. augusta odporučila vláde len Ľubicu Rodinovú, na druhom kandidátovi sa nezhodla a vláda napokon rozhodla o zopakovaní tohto procesu.

Súvisiace články

Aktuálne správy