Produkcia priemyslu eurozóny aj celej EÚ v auguste posilnila

Augustová priemyselná produkcia eurozóny oproti júlu stúpla o 1 % a v rámci celej Európskej únie vzrástla o 0,8 %.

Sezónne upravená priemyselná produkcia v eurozóne v auguste medzimesačne stúpla o jedno percento po júlovom oslabení o 0,7 percenta a v rámci celej 28-člennej Európskej únie sa zväčšila o 0,8 percenta po júlovom poklese o 0,6 percenta. Medziročne sa priemyselná produkcia eurozóny v auguste zväčšila o 0,9 percenta a v rámci celej EÚ vzrástla o 1,2 percenta. Informoval o tom v piatok štatistický úrad Európskej únie Eurostat.

V rámci krajín únie, z ktorých údaje boli dostupné, sa produkcia priemyselného odvetvia v auguste medzimesačne zvýšila najvýraznejšie na Malte (9,9 %), v Írsku (8 %) a v Maďarsku (3,8 %). Medzimesačný pokles priemyselnej produkcie evidovali v Dánsku (-4,5 %).

Medziročne sa výroba priemyselného sektora v auguste v rámci krajín, z ktorých boli údaje k dispozícii, najviac zväčšila v Írsku (15,1 %), Slovinsku (7 %) a Lotyšsku (6,4 %). Najvýraznejší pokles priemyselnej produkcie v porovnaní s rovnakým mesiacom vlaňajška bol v auguste v Dánsku (-3,9 %), Portugalsku (-3,3 %) a v Luxembursku (-2,6 %).

Súvisiace články

Aktuálne správy