Potrebujeme naplno využiť benefity digitálnej ekonomiky

Bratislava 21. júna (TASR) – Na témy ako zvýšiť šance Slovenska na úspech v jednotnom digitálnom trhu a ako čo najlepšie využiť potenciál moderných technológií diskutovali účastníci workshopu Priority verejnosti a očakávania od jednotného digitálneho trhu v SR, ktorý zorganizoval Úrad podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu (ÚPVII). Médiá o tom informoval vo štvrtok odbor komunikácie a protokolu úradu.
Generálna riaditeľka sekcie riadenia informatizácie úradu Martina Slabejová v tejto súvislosti uviedla, že SR je automobilovým gigantom a sídlom viacerých úspešných IT firiem, ktoré patria k najrýchlejšie rastúcim spoločnostiam strednej a východnej Európy. „Preto potrebujeme naplno využiť benefity plynúce z implementácie digitálnej ekonomiky,“ povedala s tým, že brainstormingom s verejnosťou chcú definovať kroky vedúce k urýchleniu formovania digitálneho trhu na Slovensku.
Dokončenie jednotného digitálneho trhu je jednou z hlavných priorít Európskej komisie (EK). Do konca tohto roka chce EK v úzkej spolupráci a s podporou členských štátov ešte výraznejšie pracovať na prechode k digitálne založenej ekonomike a spoločnosti, uzavrel úrad.

Súvisiace články

Aktuálne správy