V stredu o výške príspevku pre zariadenia sociálnych služieb na rok 2019

Suma finančného príspevku pri poskytovaní ambulantnej sociálnej služby sa podľa rezortu práce a sociálnych vecí zvyšuje aj tým, že stúpa jeho percentuálny podiel z výšky finančného príspevku pri poskytovaní pobytovej služby na mesiac a jedno miesto na 66,67 %.

Vláda by mala v stredu rokovať o návrhu nariadenia, ktorým sa stanovuje výška finančného príspevku na poskytovanie sociálnej služby v zariadeniach sociálnych služieb na rok 2019. „Navrhovaná výška finančného príspevku na poskytovanie sociálnej služby v zariadeniach podmienených odkázanosťou na rok 2019 s prihliadnutím na vývoj minimálnej mzdy vychádza z výšky minimálnej mzdy na rok 2018 tak, aby sa v zásade z hľadiska spôsobu jej určenia zachovala reálna úroveň doterajšieho spolufinancovania sociálnych služieb v zariadeniach podmienených odkázanosťou zo štátneho rozpočtu,“ uviedlo ministerstvo práce a sociálnych vecí.

Suma finančného príspevku pri poskytovaní ambulantnej sociálnej služby sa podľa rezortu zvyšuje aj tým, že stúpa jeho percentuálny podiel z výšky finančného príspevku pri poskytovaní pobytovej služby na mesiac a jedno miesto na 66,67 %.

Súčasťou stredajšieho rokovania vlády má byť aj návrh na novelizáciu nariadenia vlády o registrácii odrôd pestovaných rastlín a správa o poskytnutej štátnej pomoci v Slovenskej republike za rok 2017. Štát vlani poskytol poskytol štátnu pomoc v celkovej výške 301,59 mil. eur, z toho z národných zdrojov 248,03 mil. eur a zo zdrojov EÚ 53,56 mil. eur. Celková výška štátnej pomoci sa v minulom roku oproti roku 2016 znížila o 86,39 mil. eur, čo predstavuje pokles o 22,27 %. „Podiel poskytnutej štátnej pomoci v roku 2017 z hrubého domáceho produktu je 0,35 %,“ uvádza sa v materiáli.

Súvisiace články

Aktuálne správy